domingo, 15 de septiembre de 2013

Entrant de ple a la temporada: Cursa de la Mercè

Bé, després d'estrenar-nos la setmana passada a la Cursa del Poblenou, i de córrer l'11 de setembre els 5K de les festes d'Horta, avui hem participat a la cursa que dóna el tret de sortida a les festes de la Mercè de Barcelona: la Cursa de la Mercè.



El dia s'ha despertat amb tempesta (llamps, trons i una ràfega d'aigua que ha caigut de sobte prop de les 7 del matí), però a partir de quarts de 8 el cel s'ha anat trencant una mica i ens ha permès córrer sense pluja (tot i que ha tornat a ploure quan hem acabat i al final no hem pogut evitar mullar-nos). La temperatura, però, era agradable, ni fred ni massa calor, encara que potser sí que s'han deixat notar força la humitat i la xafogor. Tot i això, feia un dia genial per córrer i així ho hem fet.

Pel que fa a l'organització, ha estat una bona cursa. Els calaixos força vigilats (excepte a partir del calaix rosa, on s'hi ha colat força gent que corria per primera vegada o que tenia una marca inferior a la que es requeria), els quilòmetres molt ben senyalitzats i visibles des de lluny (hi havia un globus gegant de color groc lligat a cada cartell que s'enleirava i feia molt fàcil la seva localització), i els trams ben marcats. Com sempre, corredors que retallen a la mínima que poden i que al tornar al traçat no tenen ni el detall de deixar córrer als que sí que seguim el recorregut; però vaja, sembla que aquesta és una problemàtica amb la qual haurem de conviure tota la vida. L'únic problema amb el qual m'he trobat ha estat l'avituallament que, tot i que estava anunciat amb 100 metres d'antel·lació, m'ha costat de trobar i situar-me bé per poder agafar l'aigua, i gairebé em quedo sense. Tot i això, ha estat una cursa genial.


Les sensacions també molt bones. Hem sortit amb la intenció d'anar més suau que a les anteriors curses i això ens ha donat el seu fruit, ja que hem pogut anar augmentant el ritme progressivament i córrer sense anar ofegades, la qual cosa hem agraït molt i molt durant la pujada de l'últim quilòmetre al paral·lel. De fet, ha estat tan bona avui la nostra "estratègia", que totes dues hem millorat marca, i ara tenim les nostres MMP en:

Lara: 45:45
Míriam: 51:35



Ara toca descansar i començar a canviar el xip de cara a la pròxima cursa, ja que el proper cap de setmana correm la Mitja Marató de Sant Joan Despí. De fet, serà l'estrena de la Míriam en aquesta distància i la meva segona mitja, així que es tracta del primer gran repte d'aquesta temporada i cal que estiguem ben preparades (tan física com mentalment).

No hay comentarios:

Publicar un comentario