viernes, 14 de marzo de 2014

A menys de dos dies de la marató...

L'últim parell de mesos hem descuidat una mica el nostre blog... i és que entre tants quilòmetres i sessions d'entrenament, curses i, és clar, la feina, els estudis i el descans, ens ha estat impossible anar informant dels nostres progressos.

Tot i això, no volia deixar passar l'oportunitat de posar-vos al dia, encara que sigui de forma breu, de com han anat aquestes últims dies i de com es presenta el gran repte d'aquesta primera part de la temporada, pel qual ja només queden unes poques hores... la Marató de Barcelona!

Des de l'última entrada al blog, on vam comentar com havia anat la Cursa dels Nassos, hem corregut 5 mitges maratons (Sitges, Terrassa, Granollers, Barcelona i Gavà), un 10K (Cursa del barri de Sant Antoni), un 5K (la Transplantrun) i un 30K (la maratest de Badalona, que ens va servir de prova pilot de cara a la gran cita). La veritat és que tant la míriam com jo estem molt satisfetes per la feina portada a terme d'aquests dos úlims mesos. Es pot dir que hem fet els deures; i ben fets! També ens hem portat bé amb el menjar i el descans (dos factors clau que de vegades es deixen una mica de banda) i hem encarat amb força (i cap, és clar) totes les curses que havíem previst. És per això que totes dues hem vist com ha millorat la nostra marca a la mitja marató, que ara se situa en 1:42:47 (Míriam) i 1:33:36 (Lara).

També vam poder finalitzar amb èxit els nostres primers 30K. Això va suposar un repte important i tirar-lo endavant ens va donar molta energia i segurat de cara a la marató, ja que després de poder córrer durant 30 quilòmetres els 42 de la marató es van presentar una mica més factibles. A més, ens va poder servir tant per provar tot el tema nutritiu (gels, barretes, hidratació, etc.) com la roba i altres materials, així com per fer una previsió del ritme que podríem portar a la marató.

En el cas de la Míriam, que va finalitzar just abans de les 3 hores (amb un temps de 2:50:16 i a un ritme de 5:40), es planteja acabar la marató pels volts de les 4 hores.

En el meu cas, que vaig finalitzar la maratest en 2:18:44, i a un ritme de 4:37, m'he plantejat acabar la marató en 3:25:00 ja que, tot i que crec que podria intentar rebaixar aquest temps fins a les 3h20 o les 3h15, no vull arriscar i prefereixo ser prudent. Al cap i a la fi, es tracta de la nostra primera marató i l'objectiu principal és acabar-la i gaudir-la, i no pas anar a perseguir una marca. Ja tindrem temps de superar-nos, per la qual cosa un temps més estirat aquest diumenge suposarà una victòria més gran la propera vegada.

A continuació, us deixo algunes fotos d'aquestes últimes curses:
No hay comentarios:

Publicar un comentario